Откриване на пантаджийския сезон – успешно

04.12.2016

Ле снимки: тук
Ле видео: там

След като отложихме груповото откриване на сезона за следващия уикенд, реших че много ми се кара и не мога да оставя неделята туко-така. За щастие във  FB групата на БАССЕС намерих и други ентусиасти, та се получи едно доста добро пантене.

Тръгнахме 07:40 от Бизнес парка, та два часа и половина по-късно вече обилно се бъхтихме по Ястребец 1 в Боровец. По пътя спряхме на щъркелово гнездо на яз. Искър и то с доста основателна причина:

яз. Искър

яз. Искър

Баир 1 от 3

Баир 1 от 3

Но нека се върнем на самото изкачване. Температурата беше благоприятна – около

-8 градуса. Времето – супер ясно, слънчево и безветрено. Бавно и славно се плъзгахме нагоре, а снега хрупаше, скърцаше и издишаше под тежките ми ски – модел 88-ма.

Изкачването се характеризираше с 3 стръмни баира, доста сняг и късове лед и най-вече с хубави гледки към Витоша и Самоковското поле.

 

Когато стигнахме края на Ястребец експрес, времето беше вече съвсем топло – около -3 градуса, а слънцето направо можеше да ни свари.

Машините по Ястребец 2 работиха активно, а едната даже ми позираше и за снимка.

Позиращата машина

Позиращата машина

В крайна сметка направихме едно доста (не)скоростно изкачване на Ястребец 2 – точно 2 часа без малко. Пускането беше обусловено от доста падания, похапване на сняг и преждевременно откопчаване на автомати. Снежната покривка беше доста интересна, тамън като за freeride – разбит сняг, пудра, ледени парчета, камъни, храсти и други природни явления. НО оцеляхме, даже и се насладихме.

На всичкото отгоре този път има и видео, благодарение на другия ентусиаст – Константин:

BoroStartSki2017 from Kony Ko on Vimeo.

– Християн

About Християн

Председател на Туристическо дружество "Боерица"
This entry was posted in Ски и ски туризъм and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply