Сведение за снежната обстановка – Боерица

Сведение за снежната обстановка в района на Боерица към 05.03.2017

На горната дата направих проверка на снежната обстановка от Владая до Боерица по старомодния начин- с обхождане и проверка на дълбочината, до която се затъва. Установих, че снегът се задържа по нашия маршрут от Пазарището нагоре и особено във високата му част. Дълбочина съответно до коляно и до чатал. Вид на снега-фирнован, с кора. Напълно проходим е за спускане със ски, макар пътеката до реката да е изсъхнала. Това сигурно се дължи на факта, че навремето пътят (онзи за файтон от Офелията нагоре) е бил проектиран за придвижване или с шейна или с файтон, а снегопочистваща техника не е имало.

Слизането от Ветровала, ме подсети, че е време да включим в нашата програма за доброволчески дейности ски пътя Ветровала-Златните, за да може със ски да се направи тази лесна и полезна връзка.

Някои табелки, които срещнах ме подсетиха, че част от пътя е поклоннически, посветен на Свети Иван Рилски. Аз го изминах от хълма Иван Рилски над Владая до параклиса, посветен на светеца в района на Кумата. Това е най-високоразположения параклис в България.

Ето и снимка с ново куче.

Юли

imag0364

This entry was posted in Всички публикации. Bookmark the permalink.

Leave a Reply