Хижа Боерица – Фест – 12-13  август 2017 – прессъобщение

Прессъобщение от ТД „Боерица“ и ЕАСА България

Настоящото събитие, организирано от ЕАСА България, съвместно с ТД “Боерица” е част от подготовката на ЕАСА България за провеждането на INCM – годишната среща на координаторите на ЕАСА през 2018-та. INCM посреща всяка есен 150 от най-талантливите и дръзки студенти по архитектура и професионалисти от цяла Европа, като до момента се е състоял в половината европейски столици.

В този дух ЕАСА България избира град София и то много специална част от него – Витоша. Темата на събитието е ПРИЕМСТВЕНОСТ.

Амбицията им е чрез тази среща на ЕАСА кординаторите да вплетат европейските студенти, местните институции, младите архитекти и артисти в културния и професионален архитектурен живот в България. Този обмен включва публични лекции, дискусии, посещения, изложби и еднодневни уъркшопи.

В момента чрез събитието двете организации искат да разкажат за големите усилия, вложени до момента и да съберат част от средствата за ремонт, за да може това домакинство да стане факт в тази сграда и в тази местност, които са привлекли и ТД Боерица и ЕАСА със своя уникален потенциал и енергия.

След това очакваме туристическото дружество да намери дом в една хижа, чрез която да осъществи целта си – да върне облика на Витоша като планина за многодневен туризъм. В достигането на тази цел идват на помощ партньорството със спортни организации, ДПП Витоша и разбира се Столична община.

Дружеството желае чрез многодневни дейности в планината да осигури нов модел за развитие на връзката родители-деца, а също и да предостави уютна обстановка за престой на хората, които участват в доброволчески акции на Витоша, превръщайки еднодневни пренатоварени акции в многодневни и по-приятни такива.

За да илюстрираме нашите идеи и да демонстрираме нашето партньорство  ние от ЕАСА България и ТД Боерица сме подготвили различни ателиета и забавни дейности.Ще има и работни срещи с организации и отделни лица ангажирани с възстановяването. ”
За повече информация:

ТД Боерица
email:  td_boerica@abv.bg
Юлиан Пишев: 088 842 1822
Християн Андреев: 0879 436 672
ЕАСА България
email: easa.bulagaria@gmail.com
Теодор Узунов: 0886 174 176
Мартин Вандов: 0884 013 990
This entry was posted in Медии. Bookmark the permalink.

Leave a Reply