Още медали за ТД “Боерица” в планинското колоездене

Още медали за ТД “Боерица” в планинското колоездене.

ТД “Боерица” може да се похвали с три нови медала по планинско колоездене. Те са завоювани от Биляна Гатева, която се включи във второто издание на състезанието “Софийски манастири”. Тази година то беше в два етапа съответно на 16 и 17 септември.

Първият с обща дължина 74 км. започна от Клисурския манастир “Св. Петка Параскева”, след което беше преминато през двата дяла на Люлин планина. След това от Владая маршрутът мина през Витоша до село Бистрица.  Оттам продължи в Плана до Дяволския мост, където беше пресечено Самоквско шосе, беше преодоляна и Лозенска планина. Финишът  беше при базата на БЧК край село Лозен.

Второ място за първия ден

Вторият етап започна от базата на БЧК над село Лозен, след което беше минато под връх Половрак и по основното било на Лозенска планина на изток, пресичайки шосето за с. Габра. След това маршрутът включваше Побит камък, Богданлия, Караполци, обикаляйки язовир Огняново от юг, през Голема Раковица, като финишът беше в с. Байлово.

Трето място след втория етап

От първия етап след нелеко каране с обща денивелация над 2900 м., леки проблеми с маркировката в началото и спукана гума, Биляна взе сребърен медал.

На следващия ден участниците отново стартираха в ранни зори след много кратко време за възстановяване. Организаторите бяха взели решение да намалят трасето до с. Байлово (42 км.), което беше добра новина за изтерзаните мускули и насъбралите се от предния ден болежки на състезателите. На този етап нашето момиче отново се пребори с трасето, жаркото слънце и още една спукана гума и взе бронза.

В общото класиране за двата дни Биляна успя да запази втората си позиция и така завоюва общо 3 медала.

Линкове към видео обзора на преминаването на Биляна.
Видео

Ден 1
Ден 2

About Християн

Председател на Туристическо дружество "Боерица"
This entry was posted in Велотуризъм and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply