С нов медал закриваме състезателен сезон 2017 при планинското колоездене

На велорали „Черни връх” състезател на ТД „Боерица” отново се качи на почетната стълбичка. Нашето момиче Биляна Гатева стана 3-та при жените с общо време  06:01:05 ч. Тя успя да покори Черни връх за 04:15:37ч., а после го спусна за 01:45:28ч. Това е второ нейно участие в състезанието, след като през 2015 г. тя се забави заради проблем със спукана гума и не успя да се вмести в контролното време при изкачването и така отпадна от класирането.  Тази година Биляна беше в далеч по-добра спортна форма и без проблем пребори контролите, а накрая даже се увенча с бронз.

Тази година участниците в състезанието бяха зарадвани с новината, че трасето се въръща по оригиналния си маршрут със спускане през м. Конярника. Това обаче наложи и отлагането му от заплануваната дата 7октомври  за 21 октомври, поради организационни причини и добре, че стана така, защото на 7-ми на Витоша вилня ужасна снежна буря, която изпотроши и събори множество дървета.  Почти всички планински пътеки и дори автомобилния път бяха блокирани. Доброволци и хората от ДПП „Витоша” с дни разчистваха пораженията. Организаторите на велорали „Черни връх” също дадоха своя принос в почистването на Витоша и за състезанието  трасето беше в идеално състояние.  На 21 октомври вече и помен нямаше от снега, а времето беше чудесно, така че състезателите можеха да покажат най-доброто от себе си.

Велорали „Черни връх”  е едно от последните състезания за тази година, така че можем да кажем, че състезателен сезон 2017 при планинското колоездене е вече успешно закрит.

 

This entry was posted in Велотуризъм, Всички публикации. Bookmark the permalink.

Leave a Reply