Съединението прави силата, но с кого?

Както някои вече са забелязали, навсякъде във групата и сайта прелитат препратки към SOS планински спортен клуб.Това съвсем не е случайно.

От година и половина с Управителния съвет постояно жунглираме с ангажиментите и отговрностите свързани с ТД Боерица и личните ни животи. Кое по-напред – админстрация ли да оправиш, преходи ли да организираш, партньорства ли да завържеш, с хижа Боерица ли да се разправяш или да си вземеш изпита?

Преди няколко месеца подновихме контакт с един наш познат от Алпийския курс на Планинец – Димо Христов. За всеобщ късмет, той се оказа основен двигател зад SOS планински спортен клуб, които се формираха едва в началото на 2017, но вече имат немалка членска маса и редовни ежеседмични събития по програма.

Когато се видяхме няколко пъти установихме, че ръководствата и на двете организации изпитват големи трудности в това да балансират разнообразните отговорности. Ние се справяхме с администрацията и бумащината, но не ни оставаше време за спорт, а те нямаха никакво време за администрация, но правеха събития всяка седмица.

Решението беше очевидно и елегантно – да се съединим!

SOS (Spirit of Outdoor Sports) се занимават със занимания сходни на нашите – пешеходен туризъм, планинско колоездене, ски и ски туринг, доброволчество и най-вече алпнизъм.

На това общо събрание, членовете на Боерица ще гласуваме дали “Планински спортен клуб SOS” ще се присъединят към дружеството. Ползите няма да са много, освен: ежеседмични събития, нови и интересни хора с които да ходим в планината, нови членски карти с отстъпки в повече магазини, повече обучения за членове, отговорници за различните спортни направления, нови възможности членовете да се включат в организационния живот на дружеството, възможности за нови източници на приходи, възможност за Управителния съвет да се отдаде на организационно развитие и възможност за SOS да се отдаде на спортни мероприятия.

Ще се видим на Общото събрание!

 

About Християн

Председател на Туристическо дружество "Боерица"
This entry was posted in СЪОБЩЕНИЯ ЗА ЧЛЕНОВЕ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply