Съединението прави силата, но с кого?

Както някои вече са забелязали, навсякъде във групата и сайта прелитат препратки към SOS планински спортен клуб.Това съвсем не е случайно.

От година и половина с Управителния съвет постояно жунглираме с ангажиментите и отговрностите свързани с ТД Боерица и личните ни животи. Кое по-напред – админстрация ли да оправиш, преходи ли да организираш, партньорства ли да завържеш, с хижа Боерица ли да се разправяш или да си вземеш изпита?

Преди няколко месеца подновихме контакт с един наш познат от Алпийския курс на Планинец – Димо Христов. За всеобщ късмет, той се оказа основен двигател зад SOS планински спортен клуб, които се формираха едва в началото на 2017, но вече имат немалка членска маса и редовни ежеседмични събития по програма.

Когато се видяхме няколко пъти установихме, че ръководствата и на двете организации изпитват големи трудности в това да балансират разнообразните отговорности. Ние се справяхме с администрацията и бумащината, но не ни оставаше време за спорт, а те нямаха никакво време за администрация, но правеха събития всяка седмица.

Решението беше очевидно и елегантно – да се съединим!

SOS (Spirit of Outdoor Sports) се занимават със занимания сходни на нашите – пешеходен туризъм, планинско колоездене, ски и ски туринг, доброволчество и най-вече алпнизъм.

На това общо събрание, членовете на Боерица ще гласуваме дали „Планински спортен клуб SOS“ ще се присъединят към дружеството. Ползите няма да са много, освен: ежеседмични събития, нови и интересни хора с които да ходим в планината, нови членски карти с отстъпки в повече магазини, повече обучения за членове, отговорници за различните спортни направления, нови възможности членовете да се включат в организационния живот на дружеството, възможности за нови източници на приходи, възможност за Управителния съвет да се отдаде на организационно развитие и възможност за SOS да се отдаде на спортни мероприятия.

Ще се видим на Общото събрание!

 

За Християн

Председател на Туристическо дружество "Боерица"
Публикувано в СЪОБЩЕНИЯ ЗА ЧЛЕНОВЕ. Постоянна връзка.

Вашият коментар