Курс планински водачи-2018

Здравейте, планинари.

Съжалявам за краткото предизвестие. Знам, че информацията вече се разпространява и в друга форма. Тук публикувам подробностите. Ако някой от вас иска да стане планински водач за пешеходен туризъм, съществуват няколко възможности, като най-популярните са курсовете на АПХ и на БТС. И двете организации дават една и съща квалификация. Курсът на АПХ е съботно – неделен и е с продължителност 9 месеца. Струва 1600 лв. Курсът на БТС е два пъти по 10 дни и цената е както следва – 600 лв зимен профил, 480 лв летен профил.
И така – курсът на АПХ вече е започнал, а курсът на БТС стартира съвсем скоро със зимен профил на Мальовица. Датите са 9-18 март. Срокът за записване е краят на февруари.

След преминаване на двата модула се държи изпит и се получава диплома за планински водач. След това се държи изпит за правоспособност пред държавна комисия.

Квалификацията „планински водач“ е задължителна предпоставка за придобиването на квалификация „водач със ски“, „водач с колело“ и „алпийски водач“.

Очевидно е, че самият курс далеч не е достатъчен за практикуване на професията. Дружеството почти сигурно ще може да предложи възможности за поддържане и развиване на уменията, а също и ангажименти на завършилите.

Ю. Пишев

 

Публикувано в Всички публикации, Пешеходен туризъм, СЪОБЩЕНИЯ ЗА ЧЛЕНОВЕ. Постоянна връзка.

Вашият коментар