Въпроси и отговори за “По стъпките на Алеко с приятел”

Въпроси и отговори

Тази година се решихме да организираме нещо голямо, запомнящо се и разбира се със социален характер. Решихме да превърнем един традиционен преход на дружеството в един традиционен отборен маратон! Уебсайт на събитието: линк

Преходът, а вече и маратонът, се организират в чест на първото изкачване на Черни връх от Алеко Константинов и Никола Тантилов. Пътепис на изкачването може да прочетете тук (линк към пътеписа).

Въпроси и отговори за състезанието

Какво е “По стъпките на Алеко с приятел?”
– Отборен планински маратон по маршрута на първото изкачване на Черни връх от Алеко Константинов и Никола Тантилов, като събитието има социален характер.

Къде и кога е старта?
– 6-ти октомври (събота) 2018г. от 08:00 часа. Стартът и на двете дистанции се намира в с. Железница, кв. Царева махала – обръщалото на автобус 69 при разклона за с. Плана (Линк може да видите тук).

Какво означава “отборен маратон” ?
– Означава, че няма индивидуални участници. Всеки трябва да се регистрира като част от даден отбор, а времето на отбора се определя от последния финиширал човек от отбора.

По колко човека могат да са в отбор?
– Броят участници във всеки отбор може да бъде от 2 до 10.

Как се процедира с регистрацията?
– Регистрацията се прави веднъж за целия отбор от един човек, който въвежда данните за всички участници. Регистрацията може да се попълни на този линк.

Колко струва участието?
– За разлика от много други маратони и състезания, участието е безплатно.

Какъв е маршрута?
– Маршрута е разделен на две части – късо и дълго трасе. Има два финиша – за късото и дългото трасе.
Късото трасе е само изкачването: Железница – Черни Връх  ~14km
Дългото трасе е целият маршрут: Железница – Черни Връх – Владая ~30km
Маршрутите могат да се видят на този линк.

Подробности за маршрута?
– Изкачването от Железница до Ч. Връх няма да е през хижа Академик (Физкултурник), а през заслона Синята стрела. Слизането ще бъде през хижа Боерица.

Ще има ли подрепителни пунктове?
– Ще има 3 пункта, на които всички участници ще могат да получат вода, помощ, допълнителна информация, ако е необходимо.
– 1 пункт – Заслон Синятя Стрела
– 2 пункт – Черни връх – Финал на краткото трасе
– 3 пункт – хижа Боерица

Какво ще рече “социален харакетр” ?
– Събитието е съфинансирано от Столична община и е част от календара на “София – Европейска столица на спорта 2018”. Насочено е към семейства и приятели, които искат просто да се раздвижат заедно в планината или да тестват физическите си възможности и отборен дух.

Какво получава всеки участник?
– Всеки записал се ще получи състезателен пакет с включен индивидуален номер и подарък. За победителите разбира се ще има допълнителни награди.

Имам още въпроси и ми трябва повече информация.
– Общите правила и детайлна информация за състезанието могат да се видят на този линк. При наличието на още въпроси, неясноти и идеи за състезанието, свържете се с нас:
Телефони:  0877 111 006 / 0876 647 475
Е-мейл: td.boeritsa@gmail.com

About Християн

Председател на Туристическо дружество "Боерица"
This entry was posted in Пешеходен туризъм and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply