Какво е Боерица защо Боерица не е SOS

Това си е пак мой личен пост, като основател. С него слагам край на военните действия от моя страна и настоявам сегашното ръководство на Боерица, което две години демонстрира пасивност, а през последната припознава единствено опортюнистичния начин на работа на SOS, да се оттегли в своя собствена организация и да не се възползва от историята на дружеството, което има свои ценности и свой начин на работа, заложен от най-усърдния му работник и кръстник. Нека вземат със себе си всички свои поддръжници. Нека в Боерица остане да членува единствено Юлиан Пишев.

Боерица е създадена от мен и е била организация на съгласните да членуват в нея, а не организация на нежелаещите да работят, когато трябва да се лее пот и на желаещите да я узурпират, когато им е изгодно.

Боерица през първите седем години е спонсорирана от мен и от моите най-близки хора, за да има днес пари. УС е бил номиниран от мен, а не обратното. Вероятно поради класическа липса на активност от членската маса.  Съжалявам за лошата си преценка.

От месеци съм оттеглил доверието си от Християн, Биляна и Димо и на общото събрание ще дам всички аргументи за това, пък дори и да не се яви никой.

Нямам лични лоши чувства към тях, но тези хора не желаят да спазват устава. На тях се дължи факта, че не се приемат кандидатстващите нови клубове, защото се чувстват застрашени. Това е подигравка с отворената структура на Боерица и клубовете по видове спорт. 

Интересно е , че първите двама възпитах като свои деца и им преподадох първите стъпки в определени планински дейности,  а на Димо дадох всяка възможност да се докаже, че може да работи за хижата, защото хижата е Боерица и Боерица е хижата. Интересно е за мен, едва ли за вас.

Християн, Биляна и Димо не познават и не живеят с ценностите на организацията СТД Боерица, макар до януари 2019 да имат известни права като УС.

На който не му харесва, да не участва. Аз съм работил здраво, никой не може да ме настигне.  Давал съм и ще давам, но не на онези, които работят, само когато има изгода.

За онези, които не са съгласни с мен или с устава ми-да си направят организация SOS. За членовете на SOS – да изберат сами, когато от сегашния УС спрат да мен цензурират, както правят в момента с постовете за създадената преди около 5 години за мен от моя приятел Живко ФБ група.

 

This entry was posted in Без категория. Bookmark the permalink.

Leave a Reply