ТД Боерица

Попаднахте на уеб страницата на Туристическо дружество Боерица !

ТД “Боерица” е сдружение с нестопанска цел в обществена полза. Зад това име стои вълнуващата история на хижа Боерица, която продължава да докосва сърцата и да подтиква към действие.

Развиваме се в много направления – шосейно и планинско колоездене, пешеходен туризъм, традиционно каякарство, ски алпинизъм, скално катерене, доброволчество, обучителни занятия и организационна дейност.

Вярваме в диалога – между хората и планината, между поколенията, между различните обществени структури. Една мечта, която сме заложили като цел в устава ни е да развиваме Витоша като планина за многодневен туризъм.

От години работим в тясно сътрудничество с Дирекция Природен Парк “Витоша” по различни начинания, превръщайки се в основоположник на кампанията за “осиновяване” на обекти на Витоша.

Подържаме общо 3 пътеки, като най-дългата е с дължина 6км и има над 9 моста. Винаги сме отворени за нови идеи и партньорства, които да са в полза на планината и хората. През годините дружеството е провело над 12 доброволчески акции, партнирайки си с компании като Citi Bank и Aurubis Bulgaria, както и организации като BEST Sofia.

За да видите разкази от последните събития или съобщения за бъдещи такива, разгледайте в дясно на страницата – раздел Последни публикации.

Leave a Reply